Qi v1.1 versus Qi v1.2

Het gemak en eenvoud van draadloos laden vinden wij nu al fantastisch, maar het wordt nog mooier!

Daar waar het nu nog een beetje uitdokteren is hoe je het beste je smartphone op de draadloze lader moet zetten, wordt het met de Qi 1.2 versie veel makkelijker. Met deze versie kun je namelijk tot wel 45 millimeter afstand draadloos laden. Hierdoor hoeft je telefoon slechts in de buurt van de lader te ziitten in plaats van er op :-)

Van inductie naar resonantie
Klinkt ingewikkeld maar valt mee. Met de Qi 1.1 laders en receivers laad je door middel van inductie. Net als bij je elektrische tandenborstel. Hierdoor moet lader en ontvanger altijd dicht bij elkaar zitten.

In de nieuwe Qi 1.2 versies komt er magnetische resonantie bij. Resonantie ken je wel van trillingen die bijvoorbeeld glas kunnen laten breken. De magnetische resonantie in Qi laders zorgt er voor dat de nieuwe Qi 1.2 techniek in smartphones (of ontvangers) tot een afstand van 45 millimeter worden opgeladen. Nu is dat nog maar een millimeter of 6.

Qi v1.2 afstand

Wordt Qi 1.1 hierdoor waardeloos?
Nee gelukkig niet. Er zijn vele variaties mogelijk. Feit is dat Qi 1.1 en Qi 1.2 goed kunnen blijven samenwerken. Dus heb je een 1.1 Qi ontvanger/receiver in je toestel dan kun je deze ook op een Qi 1.2 lader gebruiken. Afstand wordt dan iets korter, 30 millimeter. Het beste werkt natuurlijk een Qi 1.2 lader en ontvanger.

Wanneer verkrijgbaar?
Nu gaat het nog eventjes duren, maar het wordt wel in 2015 verwacht dat de eerste laders op de markt zullen verschijnen. Kort daar achteraan zullen de eerste toestellen verschijnen met Qi 1.2.

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer wij ze te koop hebben? Houdt dan onze Facebook pagina in de gaten! Zodra wij ze hebben sturen we natuurlijk een post uit. Gewoon ff liken ;-)

qi v1.2 magnetische resonantie

Er zullen ook Qi opladers verschijnen waar je meer toestellen op kunt laden.

Meerdere smartphones op qi oplader

HIERONDER ONZE QI 1.1 LADERS:

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per pagina