Draadloos opladen

draadloos opladen Draadloos laden kent bijna iedereen dien ook een elektrische tandenborstel gebruikt. Het concept hierachter is gelijk namelijk inductie laden. Al jaren wordt deze techniek ook toegepast in mobiele toestellen (Nexus 4, 5, 5X, Samsung S6, S7, S8, S9) en heeft een boost gekregen doordat de nieuwe iPhones (X,8 en 8+) hier standaard mee uitgerust zijn.

Draadloos je smartphone laden is erg comfortabel en veilig. Klaar met het gehannes met laadsnoertjes en kabels, is je telefoon leeg omdat je vergeten bent je laadkabel er in te steken dan is draadloos laden een uitkomst voor je! Indien ervaren ... wil je niet anders meer.

Je legt je toestel neer op de Qi lader en het draadloos laden begint. Word je gebeld dan neem je je toestel op zonder verstrikt te raken in de kabels of vast te zitten aan de muur.

Techniek
De Qi technologie is ontstaan in de samenwerking tussen verschillende grote merken samengebracht in het Wireless Power Consortium. Dit is dan ook 's werelds meest gebruikte oplaadtechnologie. Op dit moment is versie 1.1 (voor vermogens tot 5 Watt) en versie 1.2 goed verkrijgbaar. Versie 1.2 maakt het mogelijk met meer vermogen (10 Watt = sneller) en grotere afstand te kunnen laden. Ontwikkeling van de 15Watt en hoger evenals opladen op afstand wordt nog druk gewerkt.

De Qi technologie is gemaakt voor toestellen met een beperkt vermogen zoals smartphones en enkele tablets. Om gebruik te kunnen maken van de Qi technologie dien je zowel een Qi lader als ontvanger te hebben. Een Qi ontvanger is standaard ingebouwd in de iPhone X, 8, 8+, Samsung S9, S8, S7, S6, Google Nexus, Lumia, LG en HTC toestellen maar ook een smartwatch als de moto 360. Voor andere toestellen zijn er hoesjes, losse ontvangers of universele oplossing.

Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden (afhankelijk van je toestel)

Toestellen met geintegreerde qi ontvanger iPhone 6 draadloos opladen geintegreerd in hoesje iPhone draadloos opladen losse ontvanger iPhone 6 draadloos opladen geintegreerd in hoesje

Je toestel kan op een paar manieren draadloos geschikt gemaakt worden, namelijk:
1 - vanaf fabriek : je toestel is uit de doos al Qi geschikt waardoor je alleen een laadstation nodig hebt (bijvoorbeeld een iPhone X,8,8+ of Samsung S9/8/7/6 en andere)
2 - Qi-ready : je toestel is voorbereid voor een Qi ontvanger; dit is een losse ontvanger die in het toestel aangebracht wordt (bijvoorbeeld een Samsung S5/4)
3 - losse inlay : een losse ontvanger die tussen je eigen hoesje en de telefoon geplaatst kan worden; deze gebruikt je laadpoort van je toestel. Hier zijn ook universele oplossing voor en daarmee geschikt voor iedere smartphone
4 - hoesje : een hoesje die zowel beschermd als draadloze ontvanger is; ook deze gebruikt de laadpoort van het toestel (bijvoorbeeld voor de iPhone 7/6/5/SE)

Overzicht van populaire toestellen en hun draadloze ambities: Qi geschikte toestelen

Enkele weetjes
- Qi technologie is wereldwijd de meest gebruikte oplaad techniek voor smartphones
- Draadloos laden is veilig, werkt alleen met een Qi ontvanger
- Maximale vermogen (output) is nu 15 Watt. 5 Watt en 10 Watt zijn goed verkrijgbaar de 15 Watt versie nog mondjesmaat
- Draadloos laden zorgt voor energieverlies; om laadsnelheid hoog te houden is de efficiëntie van de lader + voldoende vermogen van de adapter belangrijk
- Het toestel dient dicht bij de lader te zijn (< 6mm)
- Er komen steeds meer Qi producten op de markt; zo ook om op te laden in de auto, Qi wekker klok etc
- Draadloos-laden.com is gespecialiseerd in draadloze laders en ontvangers waarmee je smartphone of tablet in no-time op te waarderen is.

3 Artikel(en)

per pagina

3 Artikel(en)

per pagina